BossprojectGabrielaHengeveld_26kopie
Luchtfotografie_NVG7756
BossprojectGabrielaHengeveld_01
Luchtfotografie_NVG7728
Luchtfotografie_PVL1582
BossprojectGabrielaHengeveld_03
Luchtfotografie_PVL1489
Boss Midden Vogelvlucht Cut out
BossprojectGabrielaHengeveld_08
previous arrow
next arrow

Geen wijk met bomen, maar een bos met woningen

Een riante villa, een XL-kavel én een eigen bos

Wat een project als Boss zo bijzonder maakt? Dat is de combinatie van drie aantrekkelijke pluspunten. Eén: je wordt eigenaar van een riante villa, beschikbaar in verschillende varianten.Twee: je villa staat op een kavel van ongekend grote afmetingen. Een oppervlakte van 1500 vierkante meter is nog de ‘kleinste’. En drie: op een deel van de kavel wordt gemeenschappelijk groen aangelegd, het bos van Boss. Samen met de vereniging van eigenaren bepaal je het onderhoud van het bos.

 

Zelf bouwen zonder rompslomp

Slide
SpelenPlay

Animatiefilm tuininrichting en avondsfeer. Door Yardy tuinarchitectuur, Bodegraven

Er komt veel bij kijken als je zelf een woning gaat bouwen. Bij Boss is al het werk al voor je gedaan. Met de verschillen in uitvoeringen is er altijd een type dat aan je woonwensen beantwoordt.

Kavels die groot of extra groot zijn. Villa’s met en zonder uitbouw, twee of drie woonlagen. Aan jou de keus. Geen twee woningen zijn gelijk in het plan. Alle woningen staan op een andere manier op de kavel. Net zoals woningen in een bos ook verstrooid tussen de bomen staan. Ook de uitvoering verschilt, zoals b.v. het metselwerk dat er net een ander accent aan meegeeft.

Wonen in de toekomst

Duurzaamheid is altijd belangrijk. Zeker als je middenin de natuur woont. Daarom is de eerste opdracht aan OOK Architecten geweest om toekomstbestendig te ontwerpen. Dat begint al met de keus voor de bouwmethode: milieuvriendelijke houtskeletbouw. Met acht zonnepanelen op het dak kunt je al voor een groot deel in je eigen energiebehoefte voorzien. Een lucht-water-warmtepomp houdt het twaalf maanden per jaar behaaglijk. Want je hebt niet alleen de beschikking over vloerverwarming, ook over vloerkoeling. De boiler heeft een capaciteit van 300 liter.

Ook de wijk is duurzaam

In de openbare ruimte is al rekening gehouden met de verandering van het klimaat. Omdat het gebied grotendeels bos is vindt regenwater snel zijn weg in de bodem. Ook wadi’s fungeren als waterberging bij hevige overlast. Regenwater kunt je trouwens ook zelf opvangen, in de opvangvaten van 1500 liter onder de woning. Ideaal om de tuin mee te besproeien. En als er één plek is waar het op tropische dagen heerlijk toeven is, is het wel in een bos. Hittestress is er dus niet bij.